W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie. Chodzi o to by, nauczyć się tańczyć w deszczu. Vivian Green

2021/09/08

Spaghetti z czosnkiem, olejem i peperoncino






Składniki:

400 g spaghetti
3-4 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
1 peperoncino
1 łyżka posiekanej pietruszki

Na patelni rozgrzać olej, dodać obrane ząbki czosnku i pokrojone drobno kawałki peperoncino. Czosnek smażyć, aż uzyska brązowy kolor.

Spaghetti ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Następnie odcedzić, osączyć i przełożyć na podgrzany półmisek. Czosnek i kawałki papryczki wyjąć z oleju. Spaghetti polać oliwą, posypać posiekaną pietruszką, wymieszać i natychmiast podawać.

Nessun commento: