Spaghetti olio aglio peperoncino
350-400 gr. spaghetti
2 ząbki czosnku
1 mała ostra papryczka (peperoncino)
(w przypadku jej braku 1/2 małej łyżeczki mielonej papryczki)
3 łyżki oliwy z oliwek
(opcjonalnie: natka pietruszki)
Do gotującej się posolonej wody wrzucić spaghetti. Osobno na dużej patelni połączyć olej z posiekanym na drobno czosnkiem i pikantną papryczką, ostrożnie podsmażając, żeby nie dopuścić do spalenia się czosnku. Spaghetti ugotowane "al dente" odcedzić i przenieść na patelnię, aby je wymieszać z przygotowanymi wcześniej składnikami. Posypać posiekana natką. Podawać natychmiast po przyrządzeniu.
Palce lizac,uwaga tylkona papryczki bo sa bardzo piekace...
2 ząbki czosnku
1 mała ostra papryczka (peperoncino)
(w przypadku jej braku 1/2 małej łyżeczki mielonej papryczki)
3 łyżki oliwy z oliwek
(opcjonalnie: natka pietruszki)
Do gotującej się posolonej wody wrzucić spaghetti. Osobno na dużej patelni połączyć olej z posiekanym na drobno czosnkiem i pikantną papryczką, ostrożnie podsmażając, żeby nie dopuścić do spalenia się czosnku. Spaghetti ugotowane "al dente" odcedzić i przenieść na patelnię, aby je wymieszać z przygotowanymi wcześniej składnikami. Posypać posiekana natką. Podawać natychmiast po przyrządzeniu.
Palce lizac,uwaga tylkona papryczki bo sa bardzo piekace...
Nessun commento:
Posta un commento