Skladniki:
4 jajka
1,5 szklanki cukru
1 szklanka oleju
2 szklanki mąki
2 szklanki startej marchewki na drobnych oczkach
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
2 łyżeczki cynamonu
1. Wbijamy całe jajka do miski i ucieramy z cukrem na puszystą pianę
2. Powoli dodajemy olej, cały czas miksując. Później mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sodę. Całość miksujemy do uzyskania gęstej i gładkiej masy.
3. Dodajemy startą marchewkę i powolutku, dokładnie mieszamy.
4. Całość przekładamy na tortownicę która została wcześniej natłuszczona i oprószona mąką. Czas pieczenia 40-60min, temperatura 180 stopni.
3 commenti:
Bardzo lubię to ciasto
Bardzo lubię to ciasto
Ja osobiscie nie myslalam,ze moze ono byc takie dobre...warto sprobowac
Posta un commento